Skip to content
Om 8B

Om kunstkollektivet 8B

Beliggende i naturskønne omgivelser tæt på strand og skov, og kun en times kørsel fra København, finder du den nyrenoveret brugs, der danner rammerne for Kunstkollektivet 8B. 8B er bo- og værkstedsfællesskab for designere billedkunstnere, der anvender keramik og tekstil i deres produktion og som har et særligt fokus på bæredygtighed i design og kunst.

Visionen for 8B er at tilbyde et professionelt bo- og værkstedsfællesskab i rolige omgivelser til keramik- og tekstilkunstnere, der ønsker at udvikle sig på et fagligt og personligt plan.

Som beboer i 8B vil du blive tildelt et privat værelse og en værkstedsplads som du selv kan indrette. Tilsammen skaber det en rolig og uformel ramme for kreativiteten.

Det er muligt at søge om ophold i Kunstkollektivet 8B i en periode på 2-12 måneder. 

Om 8B

Beliggenhed

Kunstkollektivet 8B ligger i Unnerud, som er en lille landsby på Egebjerghalvøen knap en times kørsel fra København. Der er 700 m til stranden, hvor der er opsat badebro i sommerhalvåret og ca. 2 km til henholdsvis Ulkerup skov og Stokkebjerg skov. I Egebjerg, små 2 km fra Unnerud, er der en Dagli’ brugs, Kultur- og Forsamlingshus og skole. Her ligger også økosamfundet Fri & Fro samt Egeskoven, der er på tegnebrættet. De nærmeste større provinsbyer er Vig og Nykøbing Sj., som begge ligger ca. 9 km fra Unnerud. Fra Vig afgår tog til Holbæk, hvorfra der er videre forbindelse til København.


Unnerud er er en aktiv landsby, hvor der bor 14 familier i alle aldre. 

Om 8B

Historien bag

Kunstkollektivet 8B så dagens lys i 2018, da den tidligere Brugs i landsbyen Unnerud blev sat til salg og lokale dannede en almennyttig forening og købte huset. De lokale havde et ønske om at bruge den gamle købmandsgård til at skabe mere liv i landsbyen og samtidigt bidrage til at hjælpe unge kunstnere godt på vej mod en karriere. Lokale frivillige kræfter gik sammen med en række kunstnere fra Odsherred og København og begyndte at planlægge det, der i dag er blevet til Kunstkollektivet 8B.
 
Som ung keramiker eller tekstildesigner, kan det være svært at bryde igennem og leve af sin kunst. Der er rift om værkstedspladserne i København, og priserne er sat derefter. Formålet med 8B er bl.a. at give unge/nyuddannede kunstnere muligheden for at udvikle sig personligt og fagligt i professionelle omgivelser til rimelige priser.

Om 8B

Bliv ven af huset

Bliv ven af huset 8B og vær derved med til at støtte op om de gode rammer for kunstnere og designere på vej, og sikre tidsvarende inventar og deltagelse i udstillinger.


Som ven af huset inviteres du til foredrag og udstillinger, du får en køleskabsmagnet som hvert år skifter motiv og en lækker indkøbstaske med 8B logo og tryk fra en af husets tekstilkunstnere.
 
prisen for medlemsskab er 330 kr/år

Tilmeld dig og bliv ven af huset her

Om 8B

Fondsmidler & støtte

Odsherred kommune og Trafikstyrelsen har støttet med 450.000 kr., som er gået til ombygning af stueplan med værksteder, køkken alrum, fællesrum, tre værelse og bad.

LAG har støttet med 335.000 kr., som er gået til indretning af værksteder og køb af værkstedsinventar.

Landdistriktspuljen har støttet med 344.000 kr der bl.a er gået til etablering af fælles ataljé og sidde-skulpturer i udeområder

Kulturudvalget i Odsherred Kommune har støttet indretning af væveværksted og indkøb af væv med 40.000 kr.

Poul Johansen fonden har støttet med 60.000 kr. til indkøb af computerstyret Toika væv og kontramarch væv.

Underværker under Realdania har støttet projektet med 685.100 kr. som vil blive brugt til indretning af 1.sal med væveværksted, kunstbibliotek, tagterrasse og yderligere to værelser og et badeværelse samt facadeforskønnelse.

Økonomiudvalget i Odsherred Kommune har støttet projektet med 100.000 kr., som bruges til facadeforskønnelse og isolering af 1.sal.

Nordea fonden har støttet projektet med 39.200 kr. til køb af værktøj og inventar til fælles værksted